I avskjedens stund, en hyllest til lagmoralen på hjemmebane

Oldboysspillere er familiekjære ektemenn, det er noe alle vet. Deres søknader om dispensasjon til the upcoming big event: den årlige treningsleiren - sitter langt inne.

Men på hjemmebane møter de forståelse. En sesongoppkjøring krever sine offer, og fotballenkenes forstandige lagmoral fortjener en hyllest.

Spilleforståelse
Fra mai til september får de falmede fotballstjerner fri et par timer hver onsdag til å utøve sitt virke som oldboysspillere. Før de haster hjem til sine, som alltid møter dem med et interessert "hvordan gikk kampen, kjære?"

Så kan helten hennes fortelle om hvordan han ble blandet inn i dramatiske kampsituasjoner og hvordan han heltemodig klarte å komme seg ut av dem.

Når han forteller om avanserte tekniske finesser på banen, smiler hun undrende, sier ojojoj, og jeg er glad for at jeg bor sammen med sikkert banens beste spiller, smask.
Hun skjønner ikke. Men hun forstår.

Besluttsomhet
-Jeg har tenkt på en ting i vinter, kan han si når det drar seg mot sesongstart.
-Jeg vurderer å legge opp. Det har blitt så lite med trening og jeg er ikke akkurat blitt noe lettere, så nå vil jeg legge skoa på hylla. For godt, finito.
-Jeg ryddet faktisk i boden her om dagen, svarer hun. 
-Og da fant jeg fotballskoene dine der de sto, så jeg satte dem i skoskapet i gangen, for nå skal dere jo straks i gang. Vi sier det sånn, du ligger nok på sofaen som du gjør.
Det en mann kan gruble på en vinter, kan en kvinne kullkaste på en dag.

Support
Den gangen han spilte på A-laget, i fordums storhetstid før han ble gammel nok til å spille oldboysfotball, hendte det at representanter for de bedre halvdeler kunne beære spillerne med sitt nærvær, som tilskuere på kamp. Det er lenge siden, det.
Skulle en kone i dag dukke opp på en oldboyskamp, ville det vært et forunderlig syn, og hun er klokere enn at hun vil utsette ham for at noen skal oppfatte noe som alibikontroll.
Dameselskap på sidelinjen ville dessuten fremdeles vært en like stor utfordring som tidligere, for lagets moral.
Selv om det kanskje fremdeles kunne vært nyttig for dets manerer.

Samspill
På banen ligger Frisk Asker Oldboys' samspillferdigheter på et høyt nivå, etter mange års trening. Og kan du sykle, så kan du sykle. Så at samhandling også fungerer godt på hjemmebane, er ingen overraskelse.

Når kona så hjertelig tar imot sin helt etter kamp, så er det noe hun har gjort i mange år (hvem har forresten rekorden..?). Hun vet at timene han har vært borte helt sikkert verken har bidratt til den ønskede utviklingen av hans personlighet, eller at timene har bidratt til utvikling av hans evne til å forstå henne noe bedre. Pytt, sier hun til det og gir ham en varm velkomst, i forvissning om å ikke ha en mann som forstår henne uten å ville ha henne, men snarere har en som uten å forstå gjerne tar henne.

Gode forutsetninger

Nå er det ingen overraskelse at samspillet i heimen sitter, for det var gode forutsetninger for godt samspill allerede ved laguttaket: Han valgte henne, og hun valgte ham til å velge henne.


Sånn ligger det til rette for nok en klarert guttetur, der gutta snart vil samles rundt trenigsleirbålet. Der KUNNE de - uten at de neppe vil huske det der og da - ha sendt en tanke hjem, i takknemlighet for lagmoralen.

For han vet at han slipper å lese avis i motvind, og gleder seg over tanken at han snart igjen skal la seg falle i armene på henne, og ikke i hendene på henne.

GOD TUR!

 

Share |

Kommentarer:

Figo

Det er nok min vesentlig bedre halvdel som har rekorden her ... 16 sesonger som oldboys-spiller-gressenke, med et snitt på 10 kamper per sesong, gjør at hun må ha hørt 160 gode historier om den nydelige gjennombruddspasningen, den perfekte tunnel (som stadig må forklares), volleyskuddet og andre historier så gode at ivrige sportsfiskere ville bli misunnelig.

ThomaS

Etter dette så er det helt klart at JA, jeg er med:)

Bønna

Homer og Snorre, gå hjem og legg dere! :-)

Post en kommentar:Hva er elleve pluss åtte?

Frisk Asker - Covid 19-19 - 17.03.2021 8:41
FAOs sommerkrim - 29.04.2020 12:32
FAO med kupp på overgangsmarkedet! - 30.07.2019 19:24
Dag ansatt som fast lagleder på Frisk Asker M33 - 29.07.2019 12:28
Askermesterskapet i oldboysfotball - 07.05.2019 16:49
Frisk Asker OldGIRLS! - 05.04.2019 14:14
Know your enemy - 01.02.2019 16:46
Pass på liten og på stor - 21.09.2018 15:21
Nedrykk! - 14.09.2018 14:40
Lukten av gull! - 07.09.2018 22:27


. . . . . . . . . . . .